p&m Pramogų Namų virtuvės paslaptys.

2018 08 05

p&m Pramogų Namuose apsilankantys klientai neretai domisi, kuo ypatingas mūsų meniu, ar gaminami patiekalai kažkuo išskirtiniai, o paragavę klausia – kaip Jums tai pavyksta? Ilgiau neraginami nusprendėme atsakyti į šiuos ir kitus mūsų lankytojų užduodamus klausimus, kad padėtume jiems geriau susipažinti su p&m Pramogų namų virtuve. Pradėsime nuo to, kad ši virtuvė yra europietiška, o visas Pūko ir Molės idėjas įgyvendina p&m Pramogų Namų virtuvės šefas Darius Norbutas. Tai virėjas, turintis ilgametę patirtį virtuvėje, o pastaruosius 4 metus iš jų – virtuvės šefo. Darius maloniai sutiko atsakyti į visus mūsų užduotus klausimus.

Pramogų Namų šefas Darius Norbutas

Pramogų Namų šefas Darius Norbutas

Kas yra p&m Pramogų Namų virtuvės idėjų generatorius?

Tai yra p&m Pramogų Namų šeimininkų vizija, o aš stengiuosi įgyvendinti šias idėjas. Tai – darbas komandoje. Be abejo, patys geriausi mūsų kritikai bei idėjų generatoriai – mūsų lankytojai. Taip, pavyzdžiui, mūsų meniu atsirado skyrius „Dar sveikesnis pasirinkimas“, kuriame siūlome ant garų keptą kalakutieną su smidrais, jaunomis bulvytėmis, batatais, brokoliais ir kalafijorais, taip pat sveiko gyvenimo būdo propaguotojai gali paskanauti grill daržovių, o mažieji pasidžiaugti daržovių kramtukais. Žinoma, tam, kad patenkinti reiklių lankytojų lūkesčius, reikia geros, stiprios virtuvės komandos. Džiaugiuosi, kad šiandien tokią p&m Pramogų Namuose tikrai turime.

Lengva ir švelni Kumpio Pica
Aštri ir šildanti Aitrioji Pica

Kuo išskirtinis p&m Pramogų Namų maistas?

p&m Pramogų Namų meniu akcentas – neapolietiškomis tradicijomis garsėjanti pica. Ji gaminama iš „gyvos“ tešlos, o būtent tuo ši pica ir yra įdomi, tiesiog išskirtinė, net jos forma primena platų ugnikalnio kraterį! Mes didžiuojamės dar ir tuo, kad nepamiršome mūsų mažųjų lankytojų, tad restorano meniu pritaikytas ir vaikams. Kiti gerai žinomi restoranai Lietuvoje vaikų nepageidauja, pasitaiko, kad net išvaro tėvelius, atvykusius su vaikučiais, o pas mus laukiami visi, be to, mūsų kruopščiai sudarytas meniu pritaikytas ir dideliems, ir visada mūsų laukiamiems mažiesiems lankytojams. Taigi meniu rasite ir švelnių, ir pikantiško skonio patiekalų, o norintiems nekasdienių pojūčių pasiūlysime aštresnių patiekalų. Noriu atkreipti lankytojų dėmesį, kad mes esame už išskirtinai geros kokybės maistą, o visi patiekalai gaminami čia ir dabar. Net ir dietologų mažiau vertinami patiekalai (fri bulvytės ar desertai) pas mus bus daug sveikesni ir naudingesni!

Švelnaus skonio Cezario Pica

Vegetariška Pica patiks ne tik vegetarams

Aštri ir kartu švelni Texaso Pica

Iš  kokių šalių užsisakinėjate ingredientus ir kokius juos naudojate?

Produktai ir ingredientai yra aukštos kokybės ir vežami iš viso pasaulio. Pavyzdžiui, jautieną užsakome iš Brazilijos, alyvuoges ir alyvuogių aliejų – iš Prancūzijos, dešros (pavyzdžiui, Peperoni ar Chorizo) atvažiuoja iš Ispanijos. Pomidorai ir miltai atvyksta iš Italijos, vaisiai ir daržovės iš Argentinos, Izraelio, Ekvadoro. Žinoma, neužmirštame ir mūsų vietinių ūkininkų gaminamos kokybiškos produkcijos, pavyzdžiui, labai vertiname geros kokybės lietuvišką vištieną, Mūsų restorane gaminama žuvis, išskyrus lašišą, yra šviežia ir pagauta Baltijos jūroje.

Mūsų virtuvėje vyrauja aukštos kokybės natūralūs produktai, o visi ingredientai yra atsakingai parinkti ir gana brangūs, tačiau tikrai geros kokybės. Picoms kepti naudojame mocarelos sūrį. Tai natūralus produktas, ne fermentinis sūris, sūrio gaminys ar koks jo pakaitalas, kokius dažnai galime sutikti kitose picerijose, o tikras mocarelos sūris!

Pomidorų padažas, kurį naudojame picoms – smulkinti pomidorai, parkeliavę iš Italijos. Nusimanantiems padažuose turėtų būti įdomu išgirsti, kad mūsų naudojamas padažas nėra pilnai sutrintas. Pomidorų padažo masę papildo pomidorų kubeliai, o valgant picą palei picos kraštus galite pastebėti pirmiau minėtus pomidorų kubelius. Užtepti tokį padažą ant picos nėra lengva, tam reikia įgūdžių, tačiau išgaunamas skonis viską atperka, be to, atsveria ir riebaus sūrio ar kitų ingredientų norą dominuoti picoje, suteikia picai gyvybės bei gaivos. Smagu, jog vis rečiau pasitaiko klientų, kurie papildomai prašo atnešti parduotuvėje įsigyto pomidorų padažo ar geros picos priešo – kečupo.

Kalakutiena garų migloje. Be riebalų, su šviežiomis daržovėmis, pagaminta sveikai

Skani sveika ir maistinga brokolių sriuba iš šviežių produktų

Vienu p&m Pramogų Namų labiausiai vertinamų patiekalų yra klientų jau įvertintos ir pripažintos picos. Gal galima daugiau apie jas sužinoti, ypač apie „gyvą“ picai kepti naudojamą tešlą?

Picos pas mus kepamos naudojant taip vadinamą „gyvą“ tešlą, kurią gaminame čia, p&m Pramogų Namuose. Taip ji vadinama todėl, kad šiltai laikomos alaus mielės tešlą brandina mažiausiai aštuonias valandas. Įdomu stebėti, kaip ji akyse auga ir burbuliuoja. Tik tokios tešlos pagrindu iškepta pica gali būti vadinama Neapolietiška. Turbūt bus įdomu išgirsti, kad tokia „gyva“ tešla turi ribotą gyvavimo laiką, tad ką alaus mielės mums pagamino iki ryto, tą per dieną mes ir turime iškepti. Kitą rytą mes pasitiksime jau su naujai brandinta picos tešla ir taip tęsis ištisus metus.

Mūsų picos yra kepamos labai aukštoje temperatūroje, tad iškeptos picos pagrindas būna išoriškai traškus, o vidus – drėgnas ir tąsus. Neapolietiškai picai būdinga auksinė ir tamsėjanti kraštelių, kurie yra iki 2 cm aukščio, spalva, kuri vietomis yra net pajuodusi. Šių picų žinovai patvirtins, kad tai nėra picos trūkumas. Priešingai – tai  įrodymas, kad pica yra iškepta profesionaliai tinkamos temperatūros krosnyje. Lankytojai jau spėjo pastebėti, kad p&m Pramogų Namų picos yra kepamos krosnyje Valoriani Verace, kuri parkeliavo į p&m Pramogų Namus tiesiai iš Italijos, kur buvo specialiai suplanuota ir suprojektuota Neapolietiškų picų kepimui bei yra pirmoji dujinė krosnis, aprobuota ir sertifikuota Tikrųjų Neapolietiškų Picų Asociacijos (Associazione Verace Pizza Napoletana, AVPN).

Saliami pica su pačia skaniausia dešra

Malonaus skonio Nduja Pica

Aštroka Pepperoni Pica su dešra

Kokią picą rekomenduotumėte paragauti klientui, kuris pirmą kartą apsilanko p&m Pramogų Namuose?

Pirmiausia paklausčiau, kokios picos jam patinka. Juk vieni mėgsta aštrius patiekalus, kiti švelnius, o treti – gurmaniškus potyrius. Mūsų picų meniu, nors ir neperkrautas, taip ir sudarytas, kad įtiktų net patiems išrankiausiems. Kam patinka švelnios picos, pasiūlyčiau Cezario picą, nes ji pasižymi tikrai maloniu ir švelniu skoniu. Kam norisi mažiau ingredientų, siūlyčiau Kumpio arba Mocarelos picas. Žinia, tai gana paprastos, tačiau skanios picos, jose gerai jaučiamas neapolietiškas dvelksmas. Iš aštrių picų – Aitrioji pica bus išties nenuviliantis pasirinkimas. Man asmeniškai skaniausia Teksaso pica – ji aitri ir tuo pačiu švelni, nes joje daug minkštos mocarelos. Taigi, iškeptos picos apačioje rasime kietą mocarelą, viršuje – minkštą, o tie du sūriai, susipynę su čili pipirais, duoda aštrumo ir kartu jį numalšina. Paskaninus traškiais kepintais svogūnais, mano nuomone, išgaunamas tiesiog fantastiškas skonis. Klientai taip pat yra labai pamėgę Portabello picą su ant žarijų kepta plėšyta vištiena ir portabello grybais, taip pat Prosciutto picą su tikru Parmos kumpiu. Daug komplimentų iš lankytojų esame sulaukę dėl Vegeratiškos picos bei sezono naujienos – Jūros gėrybių picos. Gurmanams siūlyčiau paragauti Šefo picos su Chorizo dešros griežinėliais, pagardintais kepta šonine, saulėje džiovintais pomidorais, fetos sūriu, parmezanu ir kepta paprika…

Prosciutto Pica su Parma sūriu ir kumpiu

Portbello Pica su plėšyta parūkyta vištiena

Ką galėtumėte pasiūlyti lankytojams, kurie nuspręstų užsukti paragauti ne tik picų?

Manau, kad jie tikrai neliks nusivylę. Turime puikių sriubų – trintą brokolių, žuvienę su krevetėmis, lašiša ir sezono daržovėmis, turtingą mėsos sriubą su Chorizo dešra, šonine, jautienos ir vištienos gabaliukais bei daržovių gausa. Mėgstantieji salotas galės pasirinkti iš jau labai pamėgtų Cezario, Jūros gėrybių, klasikinių Graikiškų arba Šefo salotų. Pastarosiose puikiai dera antienos krūtinėlė, braškės ir artišokas medaus ir garstyčių padaže. Mėsainių mėgėjai galės rinktis iš aukštos kokybės mėsainių su ant žarijų kepta vištiena, kiauliena arba jautiena ir visada šviežia bandele, o labiau tradicinių patiekalų mėgėjai – kalakutienos, vištienos, jautienos arba lašišos kepsnių, paragauti BBQ šonkauliukų, o galbūt – midijų grietinėlės ir balto vyno padaže.

Vieni labiausiai mėgstamų užkandžių p&m Pramogų Namuose – mūsų receptūros brusketos (itališkų vieno kąsnio sumuštinukų). Jų turime kelių rūšių: tradicinių, vegetariškų, jūros gėrybių, o norintiems paragauti visų iš karto, siūlome įvairų brusketų rinkinį.

Lašišos kepsnys su smidrais
Pramogų Namų Šefo Salotos su antiena ir braškėmis
Itališkos brusketos, švairių rūšių rinkinys
Braziliškas Kepsnys su ant žarijų keptomis daržovėmis

Mažiesiems galime pasiūlyti specialiai jiems sukurtų patiekalų – įvairių blynelių, makaronų su sūriu ir kumpiu, varškėtukų, vištienos iešmelį arba užkandžių rinkinuką.

Pramogų Namų Happy Mėsainis
Varškėtukai su braškėmis
Vaikiški blyneliai su sūriu ir kumpiu
Įvairių ledų asorti su vaisiais

Neseniai klientus nustebinome slyvų pyragu, kuris iš pirmo žvilgsnio atrodė kaip šokoladinis pyragas, tik… jame nebuvo jokio šokolado! Šis pyragas buvo gaminamas iš juodų slyvų su karamele bei paskanintas ledais. Nuolatiniai lankytojai taip pat jau įvertino mūsų trintų vaisių kokteilius, gaminamus tik iš šviežių ir natūralių (nešaldytų!) vaisių – arbūzų, melionų, bananų, kivių ir kt. Siūlyčiau paragauti mano asmeninio recepto pagrindu gaminamus karamelizuotos duonos ledus. Šis desertas gali būti drąsiai tituluojamas lietuvišku – toks „ramus“ ir daug ką pasakantis. Juk duona yra labai pamėgta mūsų, ko Ispanijoje turbūt mūsų niekas dėl to nesupranta😊.

Originalieji Duonos Ledai
Ypatingasis slyvų pyragas

Ko norėtumėte palinkėti p&m Pramogų Namų lankytojams – jau esamiems ir tiems, kurie galbūt apsilankys  pas Jus ateityje?

Visų pirma, norėčiau palinkėti, kad puiki šių metų vasara mūsų taip greitai dar nepaliktų. Tuo pačiu norėčiau pakviesti visus, išvargusius po dienos darbų ar ilgos ir saulėtos dienos paplūdimyje atvykti į p&m Pramogų Namus papramogauti ir palepinti save mūsų siūlomais patiekalais ir desertais ar atsigaivinti vasariškais kokteiliais. Dirbantys, taip pat visada esate laukiami dienos pietų. O svarbiausia, esate laukiami visi – tiek maži, tiek dideli!

 

Ačiū už pokalbį!

Visas Pramogų Namų meniu esančias picas galite pamatyti mūsų galerijoje:

Pramogų Namų picos